Koffie-bananenbrood met pecannoten

Ik had weer eens een tros rijpe bananen liggen. Normaal gesproken vries ik deze altijd in maar ik koos er nu voor om er weer eens iets mee te bakken. Het lossen uit de vorm ging niet helemaal zoals het moet maar gelukkig zat er een mooi stuk bij. Dit koffie-bananenbrood met pecannoten is lekker smeuïg en heerlijk met een laagje pindakaas!

Koffie bananenbrood close up EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 40 minuten
Totale tijd: 1,5 uur

Wat heb je nodig? (10-12 plakken)
• 3 rijpe bananen 
• 225 gram zelfrijzend bakmeel 
• 120 ml zonnebloemolie 
• 3 eieren 
• 100 ml karnemelk 
• 100 gram bruine basterdsuiker 
• 30 gram havermout 
• 3 zakjes oploskoffie (5,4 gram)
• 1,5 handje pecannoten, grof gehakt
• 1 tl baking soda 
• mespuntje zout

Benodigdheden:
• tulband of cakevorm 
• staafmixer 
• beslagkom 
• spatel of garde 

Zo maak je het!
1. Zet de oven aan op 180 graden convectie stand (alleen boven en onderwarmte). Vet de bakvorm in met zonnebloemolie of boter en bestuif deze dan met bloem.

2. Pureer de bananen en meng deze samen met de eieren, karnemelk, zonnebloemolie en het zout. Roer met een spatel of garde tot dit goed gemengd is.

3. Voeg dan de basterdsuiker, oploskoffie, havermout, baking soda en het zelfrijzende bakmeel toe. Roer dit tot een egaal beslag. 

4. Hak de pecannoten grof en roer deze door het beslag. Giet dit vervolgens in de vorm. Bak het bananenbrood in 40 tot 45 minuten gaar. Laat deze dan afkoelen. Zoals ik al zei, heerlijk met pindakaas erop!

Koffie bananenbrood verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Bananenbrood met appel/dadel vulling
Platte amandel-yoghurt broodjes met kers

3 reacties op “Koffie-bananenbrood met pecannoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *