Pindakoeken met melkchocolade

Ik uploadde laatst een foto van krokante karamel kikkererwt rotsjes met kaneel. Met de vraag wat is dit, zonder dat de titel erbij stond natuurlijk. Er kwam een reactie of het hartige pindakoeken waren. Nee dat niet dus. Maar deze zou ik wel heel graag een keer zelf maken. Dat is niet helemaal gelukt nog en het werden uiteindelijk pindakoeken met melkchocolade. Ook lekker! En best wel makkelijk om te maken. 

Pindakoes close up EEFSFOOD
RECEPT
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Baktijd: 18-20 minuten
Wachttijd: 1,5 uur
Totale tijd: ongeveer 2 uur

Wat heb je nodig? (14-16 koeken)
Deeg:
• 200 gram (patent)bloem 
• 100 gram bruine basterdsuiker 
• 100 gram roomboter, in blokjes  
• 1 ei (houd een half eigeel hiervan achter)
• 30 gram ongezouten pinda’s, fijngehakt 
• 2 mespuntjes zout
Topping:
• 50 gram melkchocolade 
• 50 gram pinda’s, gehalveerd 
• 1/2 eigeel

Benodigdheden:
• bakplaat 
• 2 bakpapiertjes 
• standmixer met deeghaak 
• deegroller
• ronde koekjes steker 
• boterhamzakje

Zo maak je het!
1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom voor de standmixer en zet deze op lage stand aan. Wanneer er een deeg is ontstaan werk je deze nog kort door op het aanrecht met je handen.  

2. Druk het deeg een beetje plat, wikkel deze in keukenfolie en leg te rusten in de koelkast. 

3. Als het half uur voorbij is verwarm je de oven voor op 170 graden hete lucht en leg je een bakpapiertje op de bakplaat.

4. Bebloem het aanrecht en rol het deeg uit tot ongeveer 5 mm dikte. Steek er rondjes uit. Herhaal dit tot al het deeg op is. Leg de koekjes in verband op de bakplaat. Ze rijzen niet echt dus er hoeft niet heel veel ruimte tussen te zitten. 

5. Smeer de bovenkant in met een heel klein beetje eigeel. Gebruik een kwastje of het topje van je vinger. Verdeel de gehalveerde pinda’s over de koekjes en druk ze lichtjes aan.

6. Bak de koekjes in 18 tot 20 minuten gaar. Laat deze dan volledig afkoelen.

7. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Doe dit vervolgens in een boterhamzakje en knip hier een klein puntje af. Swirl de chocolade over de koekjes. Wacht tot dit is uitgehard en smullen maar! 

Pindakoek verti EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Chocolade popcorn cupcakes
Pindakaas panna cotta met karamel

Een reactie op “Pindakoeken met melkchocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *