Kers-banaan yoghurtijsjes met granola

Deze kers-banaan yoghurtijsjes met granola zijn prima geschikt als ontbijt. Het is niet meer dan een lekker bakje yoghurt op een stokje. Ik heb zelfgemaakte granola gebruikt maar met kant en klare granola kan het ook prima natuurlijk. Niet zo dol op kers? Dan gebruik je gewoon perzik of aardbei. Eindeloos variëren is mogelijk met deze ijsjes!

Yoghurtijsjes vasthouden EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 4,5 uur
Totale tijd: 5 uur

Wat heb je nodig? (ongeveer 3 ijsjes)
• 150 gram Griekse yoghurt
• 1/2 banaan
• 8 kersen, ontpit 
• 1 el kersenjam
• 4,5 el granola naar keuze

Benodigdheden:
• ijsvormpjes 
• staafmixer 
• lange saté prikker 

Yohgurtijsjes bovenaf EEFSFOOD

Zo maak je het!
1.Verdeel eerst in 3 ijsvormpjes de granola.

2. Doe het fruit, de yoghurt en jam in een bakje of schaaltje waar je makkelijk met een staafmixer in kunt.

3. Pureer alles tot een glad vloeibaar mengsel.

4. Giet dit op de granola. Prik met een saté prikker een beetje in de granola zodat het mengsel tot op de bodem door kan zakken.

5. Vul de ijsjes goed tot het randje en doe de stokjes erin. 

6. Zet een nachtje of minimal 4,5 uur in de vriezer en smullen maar. Ik heb ze alledrie opgegeten als ontbijt. Oeps! Snel maar weer nieuwe maken want ze waren echt lekkerder dan verwacht. 

Yoghurtijsjes verti EEFSFOOD

Deze recepten vind je misschien ook leuk?
Citroen ijstaart met bitterkoekjes
Bosbessenijs met granola