Bladerdeeg taartjes met witlof, kerrie & kaas

Deze bladerdeeg taartjes met witlof, kerrie & kaas zijn geïnspireerd op 1 van mijn lievelingsmaaltijden die ik vaak maak als ik geen zin heb om te koken. Vooral omdat het snel klaar is en het gewoon super lekker is! Echt comfortfood als je het mij vraagt. Pasta met witlof en een soort kerrie, kaas en crème fraîche sausje. Alles in een kom en op de bank ploffen maar. 

Ik vond nog een paar blaadjes bladerdeeg in mijn vriezer die dringend opgemaakt moesten worden. Ik had nog een stronkje witlof over en maakte daarmee deze taartjes. Lekker op een tafel met allemaal hapjes of als voorgerecht.
Witlof taartjes close up EEFSFOOD

RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten

Wat heb je nodig? (5 taartjes)
• 5 plakjes bladerdeeg
• 1 flinke stronk witlof
• 2 eieren
• 2 el crème fraîche 
• 3 el geraspte belegen kaas + een beetje extra
• 1/2 rode ui, fijngesipperd 
• 1,5 tl kerrie
• 1 tl gedroogde dragon 
• 1 tl grove mosterd 
• flink wat peper
• boter om in te vetten 

Benodigdheden:
• metalen muffintray voor grote muffins 

Zo maak je het!
1. Leg eerst de plakjes bladerdeeg op het aanrecht en laat ze ontdooien. Zet de oven alvast aan op 200 graden.

2. Haal de stronk uit de witlof en snij de rest fijn, hussel dit samen met de rode ui door elkaar.

3. Vet 5 vormpjes van de tray in. Doe in elke vormpje een plakje bladerdeeg.

4. Verdeel het witlof/ui mengsel in die 5 bladerdeeg bakjes.

5. Meng de crème fraîche met de rest van de ingrediënten. Verdeel dit gelijkmatig over de taartjes. Maak ze af met nog een beetje extra kaas bovenop 

6. Bak de taartjes bruin en gaar in ongeveer 20 minuten. Warm en vers het lekkerst!

Witlof taartjes header EEFSFOOD

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Bladerdeeg eitje
– Bladerdeeg hapjes met brie en peer