Luchtig en krokante kokos-limoen koekjes

Ik had vroeger een kinder bakboekje en daar stond een recept in voor kokos rotsjes. Deze heb ik echt best wel vaak gemaakt. En ik was er volgens mij altijd best trots op. Toen wist ik natuurlijk nog niet dat dit zo ongeveer het makkelijkste baksel ooit is. Ik vond het de hoogste tijd voor zo’n soort recept op Eefsfood. Bij deze:
Kokos-limoen bovenaf EEFSFOOD
RECEPT
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Baktijd: 13 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Kokos-limoen binnenkant EEFSFOODWat heb je nodig? (20 koekjes)
• 115 gram kristalsuiker
• 110 gram kokosrasp
• 2 eiwitten
• rasp van 1 limoen
• mespuntje zout
Kokos-limoen mengen EEFSFOODBenodigdheden:
• handmixer
• 2 eetlepels of spuitzak met glad spuitmondje 
• mengkom
• bakpapier 
Kokos-limoen opspuiten EEFSFOODZo maak je het!
1. Zet de oven alvast aan op 180 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat.
2. Doe de eiwitten in de mengkom en klop dit schuimig in een halve minuut met de turbo stand van de mixer. Voeg dan het zout en de suiker toe. Mix verder op hoge stand tot je een dik en glimmend schuim hebt.
3. Voeg dan de kokos en limoenrasp toe en spatel dit met de hand erdoorheen. 
4. Doe het mengsel in de spuitzak en spuit 20 dopjes van het beslag op. Heb je dit niet, gebruik dan 2 eetlepels.
5. Bak ze in ongeveer 13 minuten bruin. Wanneer ze uit de oven komen zijn ze nog zacht. Het beste is om het bakpapier met koekjes en al van de hete bakplaat af te halen en dit af te laten koelen op het aanrecht. Ook nu worden ze pas krokant en hebben ze bijna de structuur van een macaron.
6. Na afkoelen bewaren in een pot of bak met deksel. Ze blijven een aantal dagen lekker, maar worden wel iets minder krokant. Tot 4 uur na het bakken zijn ze op hun best!
Kokos-limoen verti EEFSFOOD
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Chai-walnoot cookies
Kaneel havermout koekjes