Gnocchi met pompoen, paprika & pancetta

Dit is een maaltijd die je in 20 minuten voor je neus hebt staan. Lekker vullend en ook nog eens smakelijk!

RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
kooktijd: 3-4 minuten
Totale tijd: 20 minuten 

Wat heb je nodig? (2-3 personen)
• 500 gram gnocchi 
• 250 gram (diepvries) pompoen blokjes, ontdooid 
• 1 rode paprika 
• 10 plakjes pancetta 
• 50 ml slagroom 
• 2 el geroosterde pijnboompitten 
• 1 ui, fijngesnipperd 
• 1 flinke teen knoflook
• 1 tl kerrie
• peper
• zout 
• olijfolie 

Benodigdheden:
• pan 
• koekenpan 
• keukenrol 
• bolzeef

Zo maak je het!
1. Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en bak hierna kort de pancetta tot het bruin krokante randjes heeft en leg deze dan op een velletje keukenrol  
2. Bak dan de ui en knoflook in een scheut olijfolie met de kerrie op halfhoog vuur en voeg dan de paprika blokjes toe.
3. Kook de gnocchi volgens de verpakking, dit is meestal niet meer dan 2 minuten. Voeg daarbij ook de pompoen om mee te koken voor ook ongeveer 2 minuten. Giet af en voeg het toe aan de koekenpan.  
4. Giet de slagroom erbij en laat dit een paar minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
5. Schep het in diepe borden en maak af met de pancetta en pijnboompitten. Eet smakelijk!
Gnocchi met paprika EEFSFOOD