Hartige wentelteefjes met chorizo, tomaat en kaas

Om een keer hartige wentelteefjes te maken stond al heel lang op mijn lijstje. Ik had het nog nooit eerder gegeten maar volgens mij moet dit gewoon super lekker zijn. En het is gruwelijk lekker! Ik heb zitten smullen, niet normaal. Een lekkere variatie zou zijn om de gewone kaas door mozzarella te vervangen. Dat ga ik de volgende keer proberen.
RECEPT
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten 

Wat heb je nodig? (1 persoon)
• 3 boterhammen naar keuze
• 1 groot ei 
• 50 ml melk
• 1 tl Italiaanse kruiden + een beetje extra 
• 1/2 tl paprikapoeder
• 1/4 tl cayennepeper 
• 1/2 tl zout 
• boter om in de bakken

Topping:
• 6 plakjes chorizo 
• 1 tomaat, in partjes
• 1/2 ui, in halve ringen
• 1 plak kaas in kleine stukjes of een handje geraspte kaas
• olijfolie

Materiaal: 
• 2 koekenpannen
• plat bord met opstaande randen
• spatel 
• mes en snijplank 
• keukenrol

Zo maak je het!
1. Maak een beslag van het ei, de melk, specerijen, Italiaanse kruiden en het zout. Doe dit in een schaaltje of bord met opstaande randen. 
2. Zet 1 koekenpan op halfhoog vuur en doe hier een klontje boter in. Wentel 1 boterham door het beslagje en leg deze in de pan. Bak goudbruin aan beide kanten en herhaal dit ook met de andere 2 boterhammen. 
3. In de tussentijd zet je ook de ander koekenpan op het vuur en bak je hier eerst de plakjes chorizo een beetje in uit. Haal de plakjes dan uit de pan en leg deze op keukenpapier. Doe dan een klontje boter in de pan erbij en bak hierin kort de uienringen. 
4. Stapel de wentelteefjes op en leg hier de tomaat, chorizo, ui en kaas op. Maak af met een paar druppels olijfolie en nog een beetje Italiaanse kruiden.
 
Misschien vind je deze recepten ook leuk?
Speculaas wentelteefjes met aardbeiensaus 
Wentelteefjes met appel