Rijstepap met frambozen en geroosterde kokos

Zelf rijstepap maken is echt een makkie kwam ik laatst achter. Ik had het toen alleen een nachtje in de koelkast gezet en dat bleek niet zo’n goed idee.. Ach, gelijk geleerd dat het rechtsreeks uit het pannetje gewoon het aller lekkerst is. Je kunt het eten als ontbijt maar als toetje is ook een optie. 

RECEPT
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Kooktijd: 10 minuten 
Totale tijd: 18 mintuten 

Wat heb je nodig? (1 ontbijt portie/2 dessert porties)
• 250 ml ongezoete kokos-rijst melk (ik gebruikte Provamel)
• 50 gram dessertrijst 
• 1 handje bevroren frambozen 
• 2 el kokos flakes 
• limoen, een paar druppels sap ervan
• agave siroop 

Materiaal:
• steelpan
• maatbekertje 
• lepel
• koekenpan

Zo maak je het!
1. Doe de rijst samen met de melk in een steelpan en breng dit op laag vuur aan de kook.

2. Zet in de tussentijd een koekenpan op half hoog vuur en rooster hierin de kokos tot er bruine randjes te zien zijn. 

3. Wanneer de rijstepap eenmaal kookt moet je geregeld even roeren. Kook het ook niet te hard want de hoeveelheid melk is afgemeten en anders verdampt het veel te snel.

4. Na ongeveer 10 minuten is de rijstepap goed. Dit is het moment dat de rijst eigenlijk niet meer kan koken maar vooral aan het pannetje gaan plakken.

5. Giet of schep de pap in een kommetje. Maak af met de bevroren frambozen, geroosterde kokos, een paar druppels limoensap en een swirl agave siroop. 


Hapje?

Misschien vind je deze recepten ook leuk?
– Kokosrijst met limoen en mango

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *