Bladerdeeg eitje

Recept
Porties: 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
  1. 2 plakjes bladerdeeg
  2. 2 eieren
  3. 2 handjes geraspte kaas
  4. 4 plakjes spek
  5. 1 kleine tomaat, gehalveerd
  6. peper
  7. kerrie
  8. boter of olie om mee in te vetten
Materiaal
  1. 2 oven bestendige schaaltjes van ongeveer 8 cm doorsnee
  2. vork
  3. koekenpan
  4. stukje keukenpapier
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de schaaltjes in.
  2. Bak de spek bruin en krokant en leg deze op een keukenpapiertje om uit te laten lekken.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg in de schaaltjes. Het hoeft niet helemaal tot in de randjes aangeduwd. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  4. Doe dan in elk bakje een handje geraspte kaas, een plakje gebakken spek in stukjes, kerrie en een beetje peper.
  5. Tik je eitje kapot en doe er in elk schaaltje één. Leg er een halve tomaat naast en bak ze voor 20 minuten in de oven.
  6. Laat even 5 minuten afkoelen voordat je eraan begint. Eet smakelijk!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/

Bladerdeeg eitje EEFSFOOD