Courgette carpaccio met Serranoham

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
5 minuten
Totaal
15 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
5 minuten
Totaal
15 minuten
Ingrediƫnten
  1. 1 grote courgette, hoe dikker hoe grotere plakken
  2. 2 plakjes Serranoham
  3. 4 gele of oranje tomaatjes
  4. 6 kalamata olijven
  5. 2 el geroosterde pijnboompitten
  6. 2 tl rode pesto
  7. pecorino kaas
  8. paar druppels citroensap
  9. olijfolie
  10. peper
  11. zout
Materiaal
  1. mandoline
  2. koekenpan
  3. keukenrol
  4. spatel
Bereidingswijze
  1. Maak met de mandoline dunne plakjes van de hele courgette. Ik gebruikte de middelste stand waarbij de plakjes ongeveer 2 mm dik worden.
  2. Leg de plakjes courgette uit op een een stuk keukenpapier en strooi hier een klein beetje zout overheen.
  3. Zet de koekenpan op het vuur met een flinke scheut olijfolie erin. Zodra dit heet is bak je de plakjes courgette ongeveer 20 seconden aan elke kant (zonder ze te laten kleuren). Haal de plakjes uit de pan en laat ze 'uitlekken' op weer een ander keukenpapiertje. Herhaal dit tot alle plakjes courgette zijn gebakken.
  4. Verdeel de plakjes mooi in een rondje op het bord. Meng dan 2 tl rode pesto, 1,5 el olijfolie, peper en een paar druppels citroensap tot een dressing. Verdeel dit over de plakjes courgette.
  5. Snij de tomaatjes klein en scheur de olijven in stukjes. Maak hiermee en met de pijnboompitten, pecorino schaafsel en in stukjes gescheurde Serranoham de carpaccio af.
  6. Om het helemaal af te maken goot ik er nog aan paar druppels olijfolie overheen en draaide ik er nog wat verse peper op.
  7. Perfect als voor of bijgerecht!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/
img_7896
img_7891