Speculaas wentelteefjes met aardbeiensaus

Recept
Serves 1
Printen
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
20 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Kook/baktijd
10 minuten
Totaal
20 minuten
Ingrediƫnten
  1. 4 witte casino boterhammen
  2. 100 ml ongezoete amandelmelk
  3. 1 ei
  4. 1 flinke el speculaas kruiden
  5. 2 afgestreken el vanillesuiker
  6. 8/10 (diepvries)aardbeien
  7. 100 ml slagroom, opgeklopt + 2 tl suiker
  8. 1 el amandelschaafsel, geroosterd
  9. agave siroop (optioneel)
  10. boter om in te bakken
Materiaal
  1. koekenpan
  2. spatel
  3. staafmixer
  4. handmixer
Bereidingswijze
  1. Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster hier alvast het amandelschaafsel in.
  2. Maak een beslagje van het ei, de amandelmelk, vanillesuiker en speculaaskruiden.
  3. Doe een blokje boter in de koekenpan en zet het vuur halfhoog.
  4. Wentel de boterhammen in het beslag (2 keer 2) en leg deze in de pan. Bak de boterhammen om en om tot ze een beetje bruin zijn.
  5. In de tussentijd pureer je de aardbeien tot een sausje. Klop ook de slagroom lobbig samen met de suiker.
  6. Schep de gepureerde aardbeien op de wentelteefjes en doe hier bovenop de slagroom.
  7. Maak af met een beetje speculaaskruiden, amandelschaafsel en een swirl agave siroop.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/

Een reactie op “Speculaas wentelteefjes met aardbeiensaus

Comments are closed.