Kaneel havermout koekjes

Recept
Porties: 7
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediënten
  1. 120 gram havermout
  2. 40 gram zelfrijzend bakmeel
  3. 40 gram roomboter
  4. 50 gram bruine basterdsuiker
  5. 40 gram kristalsuiker
  6. 1 ei
  7. 2 volle tl kaneel
  8. 1 tl vanille extract
  9. 40 gram rozijnen
  10. 20 gram pompoenpitten
  11. mespuntje zout
Materiaal
  1. bakplaat
  2. pakpapier
  3. mengkom
Bereidingswijze
  1. Zet de oven alvast aan op 190 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat.
  2. Meng alles door elkaar behalve de havermout, bloem, pompoenpitten en rozijnen. Ik doe dit met de hand. Zo kun je ook de boter goed fijn kneden.
  3. Wanneer dit gemengd is voeg je het bloem en de havermout toe. Kneed dit geheel tot een deeg.
  4. Voeg dan als laatste de rozijnen en pompoenpitten toe.
  5. Maak van het deeg 7 gelijkmatige ballen en duw deze een beetje plat tot je een schijfje hebt. Leg ze dan op de bakplaat met een beetje ruimte ertussen.
  6. Bak de koeken ik 15 minuten af. Wanneer ze zijn afgekoeld zijn de stevig en krokant.
Notities
  1. Je kunt ook noten, zonnebloempitten of bijvoorbeeld cranberry's toevoegen
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/