Hartige kwarkbollen

Recept
Porties: 5
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
30 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
30 minuten
Ingrediƫnten
  1. 150 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 150 gram kwark
  3. 1 ei
  4. 2 el olijfolie
  5. 1 tl baking soda
  6. 5 zwarte olijven, in dunne ringetjes
  7. 20 gram geraspte kaas
  8. 3 plakjes ontbijtspek, in reepjes
  9. 1/2 ui, fijngesnipperd
  10. 2 tl rode pesto
  11. peper, naar smaak
  12. zout (optioneel)
Materiaal
  1. bakplaat
  2. velletje bakpapier
  3. mengkom
  4. spatel
Bereidingswijze
  1. Zet eerst de oven aan op 180 graden en leg een bakpapiertje op de bakplaat.
  2. Meng de kwark samen met het ei, de olie en peper.
  3. Voeg dan het bakmeel en baking soda toe. Meng dit tot een deegje.
  4. Voeg dan de ui, kaas, spek, olijven en rode pesto toe. Meng dit tot alles aan en in het deeg zit geplakt.
  5. Verdeel het deeg in 5 hoopjes op de bakplaat.
  6. Bak de bollen in 20 minuten gaar en laat dan minstens een kwartiertje afkoelen.
  7. Super lekker bij de borrel of om bij de soep te eten!
Notities
  1. Alle ingrediƫnten die je toevoegt zijn al zout van zichzelf. Ik heb zelf geen zout toegevoegd aan dit recept. Dit kan er wel voor zorgen als je net een hapje neemt waar niet veel spek en olijven zitten dus het een beetje flauw kan zijn. Maar dat hapje daarna is dan juist extra lekker. Wil je toch nog zout toevoegen zou ik voor een afgestreken tl gaan.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/