Snelle citroen ‘tiramisu’

Recept
Serves 6
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Totaal
1 uur 15 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Totaal
1 uur 15 minuten
Ingrediƫnten
  1. 300 gram mascarpone
  2. 300 ml slagroom
  3. 150 gram biscotti koekjes
  4. 75 gram basterdsuiker
  5. vanillemerg van 1 stokje
  6. rasp van 1 citroen
  7. sap van een halve citroen
  8. 90 ml limoncello
  9. 40 gram pistachenoten, grof gehakt
Materiaal
  1. mengkom
  2. spatel
  3. 6 glazen
  4. rasp
  5. handmixer
Bereidingswijze
  1. Meng de mascarpone samen met de basterdsuiker, vanille, citroenrasp en sap tot een glad mengsel.
  2. Klop de slagroom stijf.
  3. Hak de biscotti's in grove stukken en verdeel dit over de glazen.
  4. Giet in elk glas ongeveer 15 ml limoncello over de koekjes.
  5. Spatel dan de slagroom door de mascarpone tot dit ook goed gemengd is
  6. Verdeel dit mengsel dan over de glazen en maak af met nog een beetje citroenrasp en pistache nootjes.
  7. Zet de glazen voor een uur in de koelkast, het stijft dan nog een heel klein beetje op. Niet noodzakelijk, want het zit toch in een glas.
  8. Dit toetje kun je ook makkelijk een paar uur van tevoren maken.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/