Smeuïge citroen-kokos plaatcake

Recept
Porties: 9
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
1 uur
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
1 uur
Cake
  1. 125 gram roomboter, op kamer temperatuur + een beetje extra
  2. 125 witte basterdsuiker
  3. 2 eieren
  4. 80 gram zelfrijzend bakmeel
  5. 30 gram kokosrasp
  6. mespuntje zout
  7. rasp van 1 citroen
Topping
  1. sap van 1 citroen
  2. 4 el suiker
  3. 1 el kokosrasp
  4. citroenrasp
Materiaal
  1. steelpan
  2. vierkante bakvorm van 20 bij 20 cm, bodem bekleed met bakpapier en randen ingevet met boter
  3. iets met ongeveer de dikte van een breinaald
  4. handmixer
  5. mengkom
Bereidingswijze
  1. Zet de oven alvast aan op 180 graden.
  2. Klop de boter los met de handmixer. Voeg dan de suiker en het zout toe en klop dit zeker 5 minuten tot het een beetje luchtig is.
  3. Voeg dan 1 ei toe en meng deze er op lage stand doorheen. Voeg dan het tweede ei toe samen met de citroenrasp. Meng dit tot een egaal mengsel.
  4. Voeg dan de bloem en kokosrasp toe. Meng eerst op lage stand tot alle bloem is opgenomen. Mix dan een half minuutje op de hoogste stand.
  5. Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad. Zet de cake voor 20 minuten in de oven!
  6. Intussen breng je het sap van 1 citroen plus de eetlepels suiker aan de kook. Hoeft niet heel lang. Als de suiker maar is opgelost.
  7. Wanneer de cake uit de oven komt kun je gelijk de rand eraf halen. Ik had geen breinaald in huis dus ik gebruikte de achterkant van zo'n deeghaak ding van de handmixer. Werkt ook prima. Prik allemaal gaatjes in de cake (ik had er zeker wel 60).
  8. Schep dan met een eetlepel de citroen siroop over de cake. Verdeel het zodat het in alle gaatjes zakt.
  9. Laat volledig afkoelen. Snij de krokante randjes eraf. Snoep die zelf eerste lekker op. Snij daarna het geheel in 9 vierkantjes en maak af met wat kokos en citroenrasp.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/

Een reactie op “Smeuïge citroen-kokos plaatcake

Comments are closed.