Pompoensoep met sinaasappel en kaneel

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
35 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
20 minuten
Totaal
35 minuten
Ingrediënten
  1. Pompoen (ongeveer 800 gram), geschild, ontpit en in stukken gesneden
  2. 600 ml water
  3. 1 flinke ui, in grove stukken
  4. 2 teentjes knoflook, kleingesneden
  5. rasp van een kleine sinaasappel
  6. 1 bouillonblokje naar keuze
  7. 2 tl kaneel
  8. 1/2 tl cayennepeper
  9. slagroom of crème fraîche
  10. 2 el zonnebloempitten, geroosterd
  11. 1 bosuitje, in dunne ringetjes
  12. peper
  13. olijfolie
Materiaal
  1. soeppan
  2. staafmixer
  3. rasp
Bereidingswijze
  1. Zet de pan op halfhoog vuur met een flinke scheut olijfolie erin. Doe hierin de kaneel, cayennepeper, knoflook en uit. Bak dit even kort aan.
  2. Voeg dan de pompoen toe en bak dit ook eventjes mee. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook.
  3. Voeg even later dan het bouillonblokje toe en de rasp van de sinaasappel. Laat het in totaal ongeveer 20 minuten koken.
  4. Voeg dan nog wat peper toe naar smaak en pureer de soep helemaal glad.
  5. Schep de soep in 2 kommen en garneer met crème fraîche, zonnebloempitten en bosui.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/