Kokos-fruit taart

Recept
Serves 10
Printen
Voorbereiding
1 uur 30 minuten
Totaal
6 uur
Voorbereiding
1 uur 30 minuten
Totaal
6 uur
Bodem
  1. 5 digestieve koekjes
  2. 2 el kokosrasp
  3. 6 ontpitte verse dadels
  4. 1 handje gemengde rauwe noten
  5. 1 afgestreken el kokosolie
  6. mespuntje zout
witte laag (kokos)
  1. 300 gram kokosyoghurt
  2. 300 ml kokosmelk, doe hiervan 3 el apart in een steelpan
  3. 2 el kokosrasp
  4. 40 gram poedersuiker
  5. 6 gelatine blaadjes
Gele laag (mango)
  1. 200 gram mango, gepureerd
  2. 100 ml kokosmelk, 3 el apart in een steelpan
  3. 100 ml kokosyoghurt
  4. 10 gram poedersuiker
  5. 3 gelatine blaadjes
Roze laag (aardbei)
  1. 200 gram aardbei, gepureerd
  2. 100 ml kokosmelk, 3 el apart in een steelpan
  3. 100 gr kokosyoghurt
  4. 20 gram poedersuiker
  5. 3 gelatine blaadjes
Top laag (framboos)
  1. 150 gram frambozen, gepureerd
  2. 100 gram kokosyoghurt
  3. rasp van 1 limoen
  4. 1/2 vanillestokjes
  5. 2 gelatine blaadjes
  6. 2 el kokosmelk
Materiaal
  1. Hoge springvorm van 18 cm doorsnee
  2. 1 velletje bakpapier
  3. keukenmachine
  4. handmixer
  5. steelpannetje
  6. mengkom en een aantal schaaltjes
  7. spatel
Bereidingswijze
  1. Maal alle bodem ingrediënten (behalve de dadels) grof. Voeg dan de ontpitte dadels toe en maal verder tot je een beetje plakkerige massa hebt wat nog geen bal vormt. Stort dit op de bodem van de springvorm en druk egaal aan, vooral de randjes. Zet dit dan in de koelkast.
  2. Zet 6 blaadjes gelatine te weken in koud water. Mix met een handmixer de kokosyoghurt, kokosmelk, poedersuiker en kokosrasp door elkaar. Knijp de geweekte gelatine uit en los deze op in de 3 verwarmde eetlepels kokosmelk. Voeg dit met een dun straaltje al mixend bij het kokosmengsel. Giet dit in de springvorm en zet in de vriezer (dan kun je hem sneller afmaken, dan alleen in de koelkast).
  3. Als de witte laag stevig is aan de bovenkant kun je bovenstaande herhalen maar dan met de 'gele laag ingrediënten'. Herhaal dit tot de toplaag erop zit. Zet de taart dan voor minstens 4 uur in de koelkast.
  4. Garneer met wat kokos, frambozen en mango. De taart is best hoog dus je kunt er wel 10 punten uithalen. Eet smakelijk!
Notities
  1. Bij het maken van deze taart heb je vooral een beetje geduld nodig voor het strakste resultaat!
  2. Het beste is als alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn voordat je aan de taart begint.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/

Een reactie op “Kokos-fruit taart

Comments are closed.