Perzik-pistache cake

Recept
Porties: 12
Printen
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
1 uur 10 minuten
Totaal
3 uur
Voorbereiding
15 minuten
Kook/baktijd
1 uur 10 minuten
Totaal
3 uur
Ingrediënten
  1. 200 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  3. 200 gram rietsuiker
  4. 4 middelgrote eieren
  5. 80 gram pistache nootjes
  6. 3 el citroen marmelade/jam
  7. 2 verse rijpe perziken
  8. 1/2 el vanille extract
  9. snuf zout
  10. 1 el havermout
  11. Handmixer of kitchen aid
  12. Cake blik met bakpapiertje op de bodem en ingevette randen
Bereidingswijze
  1. Klop de boter luchtig voor zeker 5 minuten op de hoogste stand.
  2. Zet de oven aan op 150 graden.
  3. Snij een halve perzik in dunne partjes. De andere 1,5 perzik schil je en snij je in blokjes.
  4. Voeg dan de suiker, vanille extract en het zout toe. Mix dit dan nog voor 2 minuten!
  5. Voeg dan 1 ei toe en mix deze er op lage snelheid doorheen. Herhaal dit per ei tot ze op zijn.
  6. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de citroen marmelade toe. Mix dit tot een glad beslag.
  7. Spatel hier de perzik blokjes en 70 gram pistachenoten doorheen. Verdeel dit gelijkmatig in het cake blik. Steek dan de partjes perzik erin en verdeel de overgebleven pistache noten en de havermout over de cake.
  8. Bak de cake voor 70 minuten. Check altijd nog even of het wel echt gaar is met een saté prikker. Laat 'm volledig afkoelen en snij in plakken. Smullen maar!
Notities
  1. Je kunt de plakjes cake ook heel goed invriezen. Wie wat bewaard heeft wat!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/