Speculaas brownie van zoete aardappel met hazelnoten

Recept
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
35 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
1 uur 10 minuten
Voorbereiding
35 minuten
Kook/baktijd
40 minuten
Totaal
1 uur 10 minuten
Ingrediënten
  1. 300 gram zoete aardappel, gekookt
  2. 100 gram amandelmeel (Jan Gotjé)
  3. 80 gram hazelnoten
  4. 50 gram kokosolie, gesmolten
  5. 50 gram cacaopoeder
  6. 40 gram kokosbloesemsuiker
  7. 2 eieren
  8. 6 medjooldadels, ontpit
  9. 15 gram speculaaskruiden (Green Gypsy)
  10. 1 tl baking soda
  11. snufje zout
Bereidingswijze
  1. Snij de zoete aardappel in kleine blokjes en kook deze zacht in ongeveer 10 minuten. Vet de bakvorm alvast in en zet de oven aan op 170 graden.
  2. Meng samen in een kom: amandelmeel, cacaopoeder, speculaaskruiden, baking soda en het snufje zout. Meng dit met een garde.
  3. Als de dadels niet heel zacht zijn kun je ze het best even 5 minuten in heet water zetten, hier worden ze zacht van.
  4. Doe dan de dadels, kokosbloesemsuiker, en gesmolten kokosolie in de keukenmachine en maal dit zodat de dadels al wat fijner worden. Spoel dan de echte hitte van de aardappels en doe deze ook in de keukenmachine. Maal dit tot je een mooi gladde oranje massa hebt.
  5. Kluts in een andere mengkom 2 eitjes los en voeg dan het aardappelmengsel toe. Roer dit ook glad.
  6. Voeg dan de droge ingrediënten mix toe incl de helft van de hazelnoten. Meng dit goed tot een mooi beslag en doe dit dan in de bakvorm. Verdeel de rest van de hazelnoten hier overheen en schuif de brownie in de oven voor 40 minuten.
  7. Volledig af laten koelen en smullen maar!
Notities
  1. Makkelijk mee te nemen en ook goed in te vriezen!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/