Mini cheesecakes met framboos en witte chocolade

Recept
Porties: 6
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
4 uur
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
30 minuten
Totaal
4 uur
Ingrediënten
  1. 6 bastogne koeken
  2. 20 gram boter, gesmolten plus nog wat extra om te vormpjes in te vetten
  3. 150 gram naturel roomkaas
  4. 50 gram creme fraiche
  5. 1 ei
  6. 1 eidooier
  7. 40 gram suiker
  8. 40 gram witte chocolade, in kleine stukjes
  9. 2 handjes diepvries frambozen, ongeveer 24 stuks
MATERIAAL
  1. mengkom
  2. weegschaal
  3. staafmixer of keukenmachine
  4. garde
  5. kleine steelpan
  6. siliconen muffin vorm van 6 stuks
  7. oven
Bereidingswijze
  1. Zet de oven aan op 130 graden.
  2. Vet de vormpjes in met een beetje boter.
  3. Maal de koekjes fijn en voeg dan de gesmolten boter toe. Maal nogmaals dat het goed gemengd is. Verdeel dit mengsel over de 6 vormpjes. Druk het met de bolle kant van een theelepel goed aan.
  4. Doe in een mengkom alle vulling ingrediënten behalve de witte chocolade en frambozen. Meng dit met een garde tot een glad beslag. Verdeel dit ook over de 6 vormpjes.
  5. Als laatste verdeel je de frambozen en chocolade over de vormpjes
  6. Schuif ze in de oven en bak eerst 20 minuten. Draai de oven dan op 150 graden en bak nogmaals 20 minuten.
  7. Laat de taartjes afkoelen en haal ze dan pas uit de vorm. Zet ze dan in de koelkast voor minsten 1,5 uur
  8. Smullen maar!
Notities
  1. Variëren kan met bijvoorbeeld blauwe bessen, ook erg lekker!
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/