Fruitige ‘cheesecake’ op notenbasis

Recept
Serves 12
Printen
Voorbereiding
40 minuten
Totaal
2 uur 40 minuten
Voorbereiding
40 minuten
Totaal
2 uur 40 minuten
BODEM
  1. 4 grote zachte dadels, ontpit
  2. 50 gram amandelmeel
  3. 10 gram kokosrasp
  4. rasp van 1 limoen
  5. 20 gram kokosolie, gesmolten
VULLING
  1. 400 gram rauwe cashewnoten, geweekt in water voor minstens 5 uur (hele nacht is nog beter)
  2. 100 gram diepvries frambozen
  3. 100 gram diepvries blauwe bessen
  4. rasp van 1 limoen
  5. sap van 1 limoen
  6. 80 gram kokosolie, gesmolten
  7. 110 gram honing (of bijvoorbeeld agave siroop om deze taart vegan te maken)
  8. mespunt zout
MATERIAAL
  1. springvorm van 20 cm
  2. een velletje bakpapier
  3. folie om de binnenkant van de ring mee te bedekken, hier kun je eventueel ook bakpapier voor gebruiken
  4. spuitzak
  5. keukenmachine
Bereidingswijze
  1. Bekleed eerst de bodem van de springvorm met bakpapier. Knip dan een stuk folie af op dezelfde hoogte als de ring en doe de folie aan de binnenkant hiervan.
  2. Doe alle bodem ingrediƫnten in de keukenmachine en maal dit tot er een 'deeg'bal vormt. Verdeel dit gelijkmatig op de bodem van de vorm. Als het teveel plakt helpt het als je je handen nat maakt.
  3. Giet dan de cashewnoten af en doe deze samen met de honing, kokosolie en de rasp van een halve limoen ook in de keuken machine. Laat net zo lang draaien tot je een dikke pasta achtige massa hebt. Helemaal glad wordt het niet. Verdeel dit mengsel dan in 3en (ongeveer 200 gram).
  4. Het sap van 1 limoen en de rasp van een halve roer je door 1 deel, dit is de eerste laag van de taart. Om de laagjes mooi strak te krijgen gebruik ik een spuitzak. Dit is geen must, maar de taart wordt er wel mooien van.
  5. Mix dan een ander deel samen met de frambozen in de keukenmachine. Dit is de 2de laag!
  6. Herhaal dit nog eens maar mix dan het noten mengsel met de blauwe bessen. Strijk de bovenkant glad en zet de taart voor ongeveer 2 uur in de koeling. Het is al vrij stevig van zichzelf dus hoeft het niet uren lang op te stijven.
  7. Haal de ring er dan af en trek voorzichtig de folie er vanaf snij de taart in puntjes en smullen maar!
Notities
  1. Goed te bewaren in de vriezer.
  2. Als je de honing vervangt door bijvoorbeeld agave siroop is deze taart vegan.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/