Stoofpeer-macadamia cake

Recept
Porties: 10
Printen
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
1 uur
Totaal
1 uur 30 minuten
Voorbereiding
30 minuten
Kook/baktijd
1 uur
Totaal
1 uur 30 minuten
Ingrediënten
  1. 200 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 200 gram roomboter
  3. 200 gram suiker
  4. 4 eieren
  5. 4 hele stoofperen
  6. 1 tl vanille aroma
  7. 1/2 tl baking soda
  8. mespuntje zout
MACADAMIA KRUIMELS
  1. 50 gram macadamia noten
  2. 1 el bloem
  3. 1,5 el suiker
  4. 20 gram koude boter
  5. 1/2 tl kaneel
MATERIAAL
  1. cakevorm
  2. bakpapier
  3. kitchen aid/handmixer
  4. staafmixer met zo'n bakje eronder
Bereidingswijze
  1. Zet de oven aan op 150 graden. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
  2. Zorg dat de boter op kamer temperatuur is en klop deze dan luchtig. Voeg dan de suiker, het zout en vanille aroma toe en klop nogmaals luchtig.
  3. Meng het zelfrijzend bakmeel samen met de baking soda. Voeg al mixend de eieren en het meel in 4 delen toe aan het boter/suiker mengsel. Nu heb je een mooi glad beslag. Giet dit in de bakvorm.
  4. Duw de stoofperen voor 3 kwart in het beslag.
  5. Doe alle ingrediënten voor de kruimels in je staafmixer bakje en maal dit tot dat er deeg kruimels ontstaan. Verdeel deze losjes over de cake.
  6. Schuif de cake voor een uur in de oven. Laat daarna afkoelen voordat je de cake in plakjes snijd.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/

Een reactie op “Stoofpeer-macadamia cake

Comments are closed.