Dadel-pistache balletjes

Recept
Porties: 14
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Totaal
15 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Totaal
15 minuten
Ingrediƫnten
  1. 8 medjoul dadels, ontpit
  2. 30 gram pecan noten
  3. 2 el havermout
  4. 50 gram gezouten pistache nootjes, fijngehakt
Bereidingswijze
  1. Doe alles behalve de pistache nootjes in de keukenmachine of staafmixer bakje.
  2. Maal dit tot het een soort dikke klont deeg is. Als het te plakkerig is nog een klein beetje havermout toevoegen.
  3. Rol de de balletjes tussen je handen egaal en rol ze dan door het pistache kruim.
  4. Je kunt ze direct eten. Super simpel, maar heerlijk!
Notities
  1. Lekker om ze eerst even een half uur in de vriezer te leggen, dan worden ze iets steviger.
  2. Je kunt ook ongezouten pistache noten gebruiken. Met zout geeft zo'n lekker contrast met het zoete van de dadels.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/