Andijvie stamppot met mozzarella runderworstje

Recept
Serves 2
Printen
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
35 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Kook/baktijd
15 minuten
Totaal
35 minuten
Ingrediënten
  1. 1 kilo vastkokende aardappels
  2. 400 gram andijvie (1 zak)
  3. 2 Toscaanse runderworstjes met mozzarella (bij AH gekocht)
  4. 2 tomaten
  5. 1 pakje spekjes (ongeveer 100 gram)
  6. 80 ml melk
  7. 1/2 bouillonblokje
  8. 2 el fijngehakte amandelen of amandelschaafsel
  9. klontje boter
  10. peper
Bereidingswijze
  1. Schil de aardappels en snij deze in kleine blokjes. Doe deze samen met alvast heet water (kraan of waterkoker) en wat zout in een grote pan en zet op middelhoog vuur. Breng aan de kook.
  2. Bak in een koekenpan de spekjes krokant en laat deze dan uitlekken op wat keukenpapier.
  3. Doe dan de worstjes in dezelfde pan en bak deze gaar in ongeveer 10 minuten.
  4. Zet een steelpan op laag vuur en doe hier de melk in samen met het halve bouillonblokje en de in blokjes gesneden tomaat. Voeg ook wat extra peper toe en het klontje boter.
  5. Als de aardappels gaar zijn stamp je deze tot puree en roer dan het melk-tomaten prutje erdoorheen.
  6. Zet het vuur laag en doe de spekjes en andijvie erbij. Doe de deksel op de pan en wacht een paar minuten. De andijvie slinkt nu een beetje zodat je het makkelijker door de puree kunt roeren.
  7. Schep op een bord en leg de worstjes erop. Maak af met de amandelen.
EEFSFOOD http://www.eefsfood.nl.transurl.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *